tayangan gambar

Khamis, 17 Mac 2016

anak kucing 2016

Maincoone 6 bulan    RM 300 (1 ekor je tinggal) betina
Maincoone  3 bulan  RM 150  ( 1 juga) betina
Mix Parsi /Rusian Blue 4 bulan RM 250 (3 ekor) betina semua
SEMI FLAT FACE PERSIAN 1 BULAN (BOOKING DULU NO....umur 3 bulan baru ambil) ada 2 pasang. RM500 sekor.
SEMI FLAT MIX  15 hari baru (Booking juga nooo....) RM 350 sekor

Semua harga diatas bukan untuk jualan ....itu harga kos.....kos apa????? kos makan, rawatan untuk ibu dan anak sejak ibu bunting hingga anak di adopt oleh pemilik baru....

Kenapa harga kos lain2....Sebab harga ibu / bapa waktu di adopt juga adalah berbeza. Jenis makanan juga berbeza . Kucing long hair makanan untuk penjagaan bulu adalah lebih mahal berbanding semi long hair. lagi satu depa ni kos rawatan lebih...kucing manja niiiih....so ada fahamm ka....adikkk manisssss...

Nak tgok gambar....wasap je....017 5168984....

Kursus Penternakan Arnab FREE

Kursus penternakan arnab pedaging . Percuma dengan pembelian 20 ekor induk arnab pedaging. Kursus diberikan secara berterusan iaitu semasa membeli arnab dan juga selepas membeli arnab. Khidmat nasihat selepas pembeliaan adalah PERCUMA. Motifnya untuk memeriahkan lagi arena penternakan arnab dan juga untuk menarik minat belia yang ingin menjadi BOS dalam bidang penternakan dan pertanian...
Harga promosi- Seekor arnab dewasa hanya berharga RM50. 1 set mengandungi 20 ekor arnab dewasa . Anda tidak perlu bersusah payah menjaga arnab kecil yang sensitif (bagi yang x biasa la...) yang dah  terror  tak dak masalah pun ...he..he..he...
Nak mudah lagi kami juga menyediakan sangkar yang siap untuk setiap ekor arnab tersebut juga tempat meletakkan sangkar dengan harga 1000 tuk 24 sangkar tahan karat.
Jika anda inginkan arnab sahaja kosnya ialah RM1000 dan free kursus...

Jika anda ingin mula dari anak arnab yang berusia 2 bulan...harga hanya RM40 je sekor. 20 ekor baru 800  ...jimat 200...so fikir-fikirkanlah....Terimakasih.....

Selasa, 3 November 2015

anak kucing maincoone

ada 3 ekor
umur 2 bulan setengah
2 jantan 1 betina
sila call atau wasap untuk gambar 017-5168984 puan siti

Ahad, 11 Oktober 2015

ARNAB BERANAK DALAM LUBANG TANAH?

Trend sekarang membela arnab secara semulajadi iaitu arnab di biar lepas bebas dalam kawasan berpagar . Hilang perasaan penat seharian bila tengok arnab2 comel ni main celah-celah rimbunan pokok renek dan rumput yang menghijau. MASALAHNYA......arnab cepat membesar dan membiak. Tup-tup dah berlubang tanah di sekeliling rumah. Mulalah tuannya gelabah...takut arnab beranak dalam lubang dan tidak menyusukan anaknya. 

Sifat semulajadi arnab, sebelum melahirkan anak di dalam lubang, mereka akan menggali beberapa lubang yang difikirkan sesuai untuk buat "bilik bersalin". Kadang-kadang hingga 5 terowong mereka bina. Mungkin yang pertama ada serangga seperti semut atau anai-anai, Manakala yang lainnya mungkin mempunyai halangan seperti dimasuki air dan sebagainya. Selain itu ia juga bertujuan untuk mengelirukan pemangsa seperrti tikus dan ular. Akhirnya kawasan tersebut jadi cam Maze Runner....keliru....termasuklah tuan arnab sekali....he..he...he....berjaya! Pastu barulah boleh dok dalam sarang dengan aman.....emmmm damainya.....sejuk ...ada aircond semulajadi.
 
Lepas beranak , ibu akan keluar dari lubangnya dan menutup bahagian atas lubang dengan tanah....jangan bimbang....anak-anaknya dapat bernafas....mereka dah sediakan lubang udara alternatif...Yang dok konfiusnya ...ialah tuan arnab....biaq betui...bila dia bagi susu?...macam mana nak masuk kalau dah timbus tanah kat pintu masuk?....berapa ekoq dia beranak...? hidup lagi ka?....ha...ha...banyaknya soalan....arnab pun x dan nak jawab.   Sibukngan baby barunya...uppssss.....takyah la tuannya nak nyibuk....dah biar dia atas tanah, bagi dia urus sendiri....Insya Allah sampai masanya akan muncullah  anak-anak gebu dari dalam tanah...agak liar sedikit...namun lama-kelamaan akan mula mendekati bekas makanan yang anda sediakan...biar mereka mendekati anda....jangan buru mereka....nanti mereka stress..boleh mati wooo.....
Bila dah keluar anak2 dari lubang tu mulalah tuan arnab meneka....dulu perut besar....awat anak 4 ja...mesti  mati ni.... atau tikuih makan kot...atau...?????? x yahlah meneka dalam kesamaran....itulah rezeki anda.....terima jalah...
Bila tuan arnab mula meneka dan tidak puas hati dengan jumlah anak yang hidup....biasanya mereka akan mula menggali lubang sarang bila arnab tersebut beranak kali ke 2....tujuannnya?.....kononya untuk memstikan kelangsungan hidup semua anak yang dilahirkan....tetapi sebenarnya anda berkemungkinan akan menyebabkan semua anak arnab itu mati.....sebab.....????? ok....kita sambung nanti.....bila?   SABARrrrrrr........

Sabtu, 10 Oktober 2015

Google map

Bagi yang x biasa dengan area Changlun, anda boleh google untuk lihat map ke kedai baru kami

Kedai baru Changlun Pets Mart

Changlun  Pets Mart telah berpindah ke kedai baru beralamat Batu 13 1/4 Jalan Sintok Lama. Jalan yang sama dengan kedai lama cuma ke hadapan lebih kurang 2 km. Lepas Sekolah Tahfiz Sains. Sebelum junction nak masuk ke Highway ke UUM dari jalan lama tu.



Jumaat, 9 Oktober 2015

Income RM900 sehari- Free

Tiada modal diperlukan Tak perlu cari orang . x perlu jual barang (kalau anda rasa program ni menipu ....anda x rugi apa-apa pun, anda x perlu keluarkan modal.

Anda cuma perlu open link ini      http://weeklyfixpay.com/?ref=335143  dan register. anda terus dapat USD25 x 4.4 = RM 110.00
Kemudian anda akan dapat link anda sendiri dan anda bolehlah copy dan paste ayat2 saya ini atau bina iklan anda sendiri dan pastekan di whasap, facebook, blog, twitter dan sebagainya.

Setiap orang yang buka link anda, anda akan menerima USD10 x 4,4 = RM44. Mudah kan? anda boleh pilih sama ada nak masukkan dalam akaun bank atau cek di pos ke alamat rumah anda.


Jangan lupa ..Klik link ini.(.PERCUMA).....http://weeklyfixpay.com/?ref=335143