tayangan gambar

Selasa, 3 November 2015

anak kucing maincoone

ada 3 ekor
umur 2 bulan setengah
2 jantan 1 betina
sila call atau wasap untuk gambar 017-5168984 puan siti

Ahad, 11 Oktober 2015

ARNAB BERANAK DALAM LUBANG TANAH?

Trend sekarang membela arnab secara semulajadi iaitu arnab di biar lepas bebas dalam kawasan berpagar . Hilang perasaan penat seharian bila tengok arnab2 comel ni main celah-celah rimbunan pokok renek dan rumput yang menghijau. MASALAHNYA......arnab cepat membesar dan membiak. Tup-tup dah berlubang tanah di sekeliling rumah. Mulalah tuannya gelabah...takut arnab beranak dalam lubang dan tidak menyusukan anaknya. 

Sifat semulajadi arnab, sebelum melahirkan anak di dalam lubang, mereka akan menggali beberapa lubang yang difikirkan sesuai untuk buat "bilik bersalin". Kadang-kadang hingga 5 terowong mereka bina. Mungkin yang pertama ada serangga seperti semut atau anai-anai, Manakala yang lainnya mungkin mempunyai halangan seperti dimasuki air dan sebagainya. Selain itu ia juga bertujuan untuk mengelirukan pemangsa seperrti tikus dan ular. Akhirnya kawasan tersebut jadi cam Maze Runner....keliru....termasuklah tuan arnab sekali....he..he...he....berjaya! Pastu barulah boleh dok dalam sarang dengan aman.....emmmm damainya.....sejuk ...ada aircond semulajadi.
 
Lepas beranak , ibu akan keluar dari lubangnya dan menutup bahagian atas lubang dengan tanah....jangan bimbang....anak-anaknya dapat bernafas....mereka dah sediakan lubang udara alternatif...Yang dok konfiusnya ...ialah tuan arnab....biaq betui...bila dia bagi susu?...macam mana nak masuk kalau dah timbus tanah kat pintu masuk?....berapa ekoq dia beranak...? hidup lagi ka?....ha...ha...banyaknya soalan....arnab pun x dan nak jawab.   Sibukngan baby barunya...uppssss.....takyah la tuannya nak nyibuk....dah biar dia atas tanah, bagi dia urus sendiri....Insya Allah sampai masanya akan muncullah  anak-anak gebu dari dalam tanah...agak liar sedikit...namun lama-kelamaan akan mula mendekati bekas makanan yang anda sediakan...biar mereka mendekati anda....jangan buru mereka....nanti mereka stress..boleh mati wooo.....
Bila dah keluar anak2 dari lubang tu mulalah tuan arnab meneka....dulu perut besar....awat anak 4 ja...mesti  mati ni.... atau tikuih makan kot...atau...?????? x yahlah meneka dalam kesamaran....itulah rezeki anda.....terima jalah...
Bila tuan arnab mula meneka dan tidak puas hati dengan jumlah anak yang hidup....biasanya mereka akan mula menggali lubang sarang bila arnab tersebut beranak kali ke 2....tujuannnya?.....kononya untuk memstikan kelangsungan hidup semua anak yang dilahirkan....tetapi sebenarnya anda berkemungkinan akan menyebabkan semua anak arnab itu mati.....sebab.....????? ok....kita sambung nanti.....bila?   SABARrrrrrr........

Sabtu, 10 Oktober 2015

Google map

Bagi yang x biasa dengan area Changlun, anda boleh google untuk lihat map ke kedai baru kami

Kedai baru Changlun Pets Mart

Changlun  Pets Mart telah berpindah ke kedai baru beralamat Batu 13 1/4 Jalan Sintok Lama. Jalan yang sama dengan kedai lama cuma ke hadapan lebih kurang 2 km. Lepas Sekolah Tahfiz Sains. Sebelum junction nak masuk ke Highway ke UUM dari jalan lama tu.



Jumaat, 9 Oktober 2015

Income RM900 sehari- Free

Tiada modal diperlukan Tak perlu cari orang . x perlu jual barang (kalau anda rasa program ni menipu ....anda x rugi apa-apa pun, anda x perlu keluarkan modal.

Anda cuma perlu open link ini      http://weeklyfixpay.com/?ref=335143  dan register. anda terus dapat USD25 x 4.4 = RM 110.00
Kemudian anda akan dapat link anda sendiri dan anda bolehlah copy dan paste ayat2 saya ini atau bina iklan anda sendiri dan pastekan di whasap, facebook, blog, twitter dan sebagainya.

Setiap orang yang buka link anda, anda akan menerima USD10 x 4,4 = RM44. Mudah kan? anda boleh pilih sama ada nak masukkan dalam akaun bank atau cek di pos ke alamat rumah anda.


Jangan lupa ..Klik link ini.(.PERCUMA).....http://weeklyfixpay.com/?ref=335143

Khamis, 16 April 2015

iklan arnab changlun


anak kucing semi flat

umur10 hari. lahir  5 april 2015.
 Boleh ambil lepas 5 JUN 2015.
 Bapa high nose. ibu semi flat

yang dpn celico(3 color) betina
belakang dia, kelabu putih jantan
belakang lagi, kelabu betina
dekat ibu, kelabu. jantan.